Bucătăria Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a fost dotată cu noi dispozitive de preparare a hranei, precum malaxor, roboţi de bucătărie, şi cu echipamente specializate pentru transportul acesteia, cărucior şi husă termoizolantă. Investiţia, finalizată la începutul acestei luni, o completează pe cea realizată, de Consiliul Judeţean Sălaj, în parteneriat cu TenarisSilcotub, în Sistemul de distribuţie şi servire a hranei pentru pacienţii unităţii spitaliceşti, aportul multinaţionalei fiind de circa 670.000 de lei.
De asemenea, potrivit informaţiilor primite de la biroul de presă al CJ, începând din luna februarie a fost demarat proiectul „Ghidul pacientului spre sănătate”. Astfel, cu sprijinul financiar al companiei menţionate, în valoare de peste 33.000 de lei, comunităţii sălăjene îi va fi oferit un instrument de informare ce va cuprinde toate detaliile legate de raportul sălăjenilor, de informarea cât mai completă şi corectă a acestora în calitate de pacienţi. Potrivit sursei citate, proiectul vine în completarea eforturilor dezvoltate de către CJ Sălaj şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău privind îmbunătăţirea serviciilor de sănătate oferite comunităţii.
„Sănătatea continuă să fie pentru noi o prioritate, încercând să îmbunătăţim pe cât posibil fiecare dintre palierele sistemului care ne sunt la îndemână, ca şi competenţe. Astfel, alături de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, Direcţia de Sănătate Publică Sălaj, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Zalău, Fundaţia Acasă şi TenarisSilcotub, venim în sprijinul pacienţilor, în sensul mai bunei lor informări şi abordări a sistemului de sănătate: să evite pe cât posibil drumurile inutile, să cunoască din vreme toate documentele ce le sunt necesare atunci când se adresează sistemului de sănătate (medic de familie, spital), care le sunt drepturile, dar şi responsabilităţile ca şi pacienţi. Ghidul pacientului spre sănătate se află în plină construcţie, la finalizarea acestei etape, va fi multiplicat şi distribuit populaţiei” a declarat Tiberiu Marc, preşedintele CJ Sălaj.
De asemenea, începând din ianuarie, nou-născuţii Spitalului Judeţean beneficiază de screening auditiv, graţie echipării unităţii medicale cu un aparat specializat în cadrul proiectului „O lume a sunetelor pentru toţi”, realizat de Consiliul Judeţean şi Asociaţia Sprijin Independent pentru Spitalul Zalău. Contribuţia producătorului de ţevi a fost în valoare de aproximativ 15.000 de lei.
„Cu fiecare proiect realizat având ca beneficiari pacienţii Spitalului Judeţean şi spitalul în ansamblul său, convingerea mea este că, împreună, prin diverse parteneriate, putem să avansăm mai repede într-o direcţie pozitivă a îmbunătăţirii serviciilor unităţii. Fiecare dintre aceste proiecte au răspuns şi răspund unor nevoi identificate la nivelul spitalului, creând mecanisme care îmbunătăţesc serviciile noastre pentru pacienţi,” a menţionat Laurenţiu Barna, managerul Spitalului Judeţean.
Exact- Dotari peste dotari-e OK….dar pe cand vor fi dotati si mai multi medici din acel spital cu bun simtz pt ca multi medicisti au o doza mare de nesimtire si nepasare fatza de pacienti- striga la pacienti, ii ignora, sauii consulta fugitiv….Tovarasi doctorei, sa va dotati si cu umanitate si mai mult bun simt, daca vreti sa consultati semeni de-ai vostri….
Scrieti si GHIDUL MEDICULUI spre Responsabilitate, Umanitate si Profesionalism in care medicilor sa li se explice ca au datoria sa Respecte Pacientii..chiar si pe cei care nu dau spaga…
M am saturat de voi carcotasilor